Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čištění koberců a čalouněného nábytku

 

 

 

Čištění koberců a čalouněného nábytku

Čištění koberců  mokrou cestou zaručuje nejdokonalejší hloubkové vyčištění koberce. Je několik důvodů, proč bychom měli kobercům věnovat dostatečnou pozornost. Ať už se jedná o domácnost či firmu, určitě jedním z nich bude zachování dlouhotrvajícího vzhledu nového koberce.  Existuje i mnohem důležitější důvod proč bychom měli své koberce pravidelně čistit, a tím je naše zdraví.

 

 

 

Čištění koberců v domácnostech extrakční metodou

 Pro domácnost je čistění koberců extrakční metodou nejvhodnějším způsobem, který nečistotu odstraní.Doporučuji však čištění koberců min. 2 x ročně. Tato metoda je mechanicky velmi šetrná ke koberci a koberec je poměrně rychle suchý. Koberce v bytech nebývají zašpiněny do té míry, aby bylo nutné výraznější mechanické působení kartáčových strojů.

 

 

Čištění koberců v kancelářích a obchodních domech

Pro kanceláře a obchodní domy je extrakční čistění koberců vhodné, doporučuji však čištění koberců min. 3 x ročně. Pokud je koberec více znečištěn je nutné použít nejprve kartáčový stroj a extraktorem se pak koberec jen propláchne a vysaje.

 

 

Čištění sedacích souprav

Čištění sedacích souprav a židlí, provádím  se speciální hlavicí na čištění sedacích souprav. Tato technologie na principu aktivní pěny zaručuje ten nejlepší možný výsledek.

 

 

Čištění matrací 

Matrace na kterých spíme se musí také pravidelně čistit. Lidský pot, zbytky kůže a tělní maz se postupně ukládají do našich matrací. V tomto prostředí žijí roztoči, bakterie a další nepříjemní nájemníci.

 

 

 

Čištění koberců i čalouněného nábytku provádím s extraktorem GHIBLI M7,což je stroj vyráběný v Itálii.Ghibli SpA je významným italským průmyslovým podnikem se sídlem v Dorno, v okrese Pavia.
Společnost byla založena v roce 1968 a více než čtyřicet let se zaměřuje na výrobu profesionálních a průmyslových vysavačů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších evropských výrobců v oblasti úklidu a čištění a může se pochlubit kompletní řadou strojů pro čištění interiérů: Vysavače, jednokotoučové stroje a mycí stroje, jejichž charakteristickými vlastnostmi jsou pevnost, účinnost a snadné použití.

 

 

 

 

m7_macch.jpg